מאת: משרד יחסי ציבור - מוזיאון פתח תקווה (17.02.2012)
השבוע חשפו האמן זוזף דדון ומנכ"ל אחוזת נגב יצחק קריספל את הפרויקט החברתי – אמנותי "אופ – אר". הפרויקט הנו פרי יצירה ושיתוף פעולה של שלוש שנות עבודה ומחקר, יחד עם משרד האדריכלים "אפרת קובלצקי" מתל אביב והפקולטה לארכיטקטורה בבצלאל ירושלים.
ביום חמישי 9.2.2012 ארח מוזיאון פתח תקווה לאמנות את המיזם שכלל דגם ענק של המפעל, סרט, ניסוח פונקציות ההפעלה הקהילתיות בתוך המתחם וכן השימושים השונים עבור הקהילה. מלבד זאת הדפיס המוזיאון ספר פרויקט המנסח את השיח התרבותי אמנותי מהביטים הסטורים, חברתיים וקהילתיים.
בטקס הפתיחה נכחו ראש הוועדה הממונה באופקים צביקה גרינגולד שנשא דברים בשבחי הפרויקט, ברך את היזמים והמארחים והיה גאה לפתוח תערוכה על אופקים בפתח תקווה. אליו הצטרף ראש עיריית פתח תקווה יצחק אוחיון, ששמח לארח את הפרויקט בעירו ואף לממן חלקים מהפרויקט.
בפרויקט אופ אר מציעים דדון וקריספל להפוך את המפעל הנטוש לחממה תרבותית – חברתית קהילתית, שתשרת את תושבי אופקים והסביבה, ותהווה אבן שואבת גם לתושבי חוץ. "המפעל הזה הוא פלא ארכיטקטוני בלב העיר ואנו רוצים להחזיר אותו לקהילה, זו שעבדה בו וראתה בו תקווה לעתיד, אנו רוצים להיות גאים בעבר שלנו ולצמוח ממנו והדבר הטוב והנכון ביותר הוא לא לבנות בו עוד מפעל, אלא להחזירו לקהילה בדרך של תפעול עצמי, יוזמה והעצמה – מקום להתגאות בו" כך מסרו יזמי הפרויקט.
יצחק קריספל: "הייחודיות של הפרויקט שהוא יוצא מהמקומיות אל המקומי, זו הפעם הראשונה שתושבים יוזמים פרויקט על פי צרכיהם הקהילתיים. זה לא פרויקט שיוצא מהממסד המכתיב תכנים, כספים ומנהלים משלו ובדרך זו משתלט על 'המסכנים' בפריפריה, הפעם דור שני של עובדי טקסטיל מפוטרים חוזרים לזירה כדי לתת סוף טוב לסיפור ההיסטורי."
בחללי המפעל מתוכננים: חממה לעסקים מתחילים, מכללה להכשרה מקצועית, אולם רב תכליתי לצרכי שמחות ואירועים בקהילה, בית קפה קהילתי, מועדון אופניים תיירותי, חדרי אמנות לסדנאות מהארץ ומחול, חדרי עריכת וידאו עבור מכללת ספיר, סינמטק, סטודיו לאמנים, בית הארחה לאמנים ותיירים, גלריה על תולדות העיר אופקים והנגב, חממה אקולוגית וגן שישתרע מתוך המפעל עד לוואדי.
לפרויקט שותפים רבים הרואים בו פרויקט מחולל שינוי: עיריית אופקים, מוזיאון פתח תקווה, האקדמיה לאמנות בצלאל ירושלים, משרד האדריכלים איקא תל אביב, קרן מיראג', מכון השל, קק"ל, עמותת אחוזת נגב ועוד.
מזה כשנה מתנהל משא ומתן עם חברת מבנה תעשייה בעלת המבנה, בחברה הביעו נכונות להכנס למשא ומתן, אם יצליחו היזמים לקבל את הסכמת החברה תסלל הדרך להופכו ממחקר ומוצג תרבותי לפרויקט חברתי פורץ דרך.
לעיון בחוברת פרוייקט אופ אר - לחץ כאן.
לאלבום תמונות מטקס הפתיחה בפתח תקווה לחץ כאן.
תגובות
פרויקט נחמד ולא שגרתי אהבתי!
18/02/2012איפה כל אותם מלעיזים ומקטרים למינהים שפוקדים את האתר תדיר בבקשם רכילות צהובה על המתרחש איפה אתם פרגנוקצת זה לא מזיק ההיפך זה נותן כח בברכה
19/02/2012פרויקט נכון, מדוייק , בא לי כבר להיות שם בהצלחה לעוסקים במלאכה ויפה שעה אחת קודם.
19/02/2012לייק...לייק...לייק
19/02/2012הנה שוב פעם ניצול ציני וכואב במשאבים ומתקנים של העיר , אם היה פה ראש עיר באמת דבר כזה לא היה קורה,בושה בושה שמציגים תערוכה כזו מחוץ לעיר לפני שמראים אותה לתושבים.
20/02/2012המבנה אינו בבעלות העירייה - הוא שייך למבנה תעשייה. מדובר בקשר שבין היזמים לבעלי המבנה. לעירייה אין כל נגיעה או יכולת להשפיע, אלא רק לעזור או לקלקל... כך שכל העניין כמו הקמת עסק, אלא שהוא במקרה זה חברתי. שיהיה בהצלחה.
20/02/2012כן ירבו כמותך באופקים מר איציק קריספל היקר . מהרגע שחזרת לאופקים אתה פועל ללא לאות עבור המקום . איציק קריספל ראש העיר הבא של אופקים .
23/02/2012מה קשור ?? רק באופקים מי שעושה חוג אופניים ומתכנן על הנייר יכול להיות ראש עיר ? בואו יש לי תכנון לבנות בטיפת חלב הישנה קרקס קהילתי תבחרו בי גם?
24/02/2012עצם זה שאתה יכול לכתוב פה דברי ביקורת על דברים שנעשים זה השינוי התודעתי הגדול שאתה מתחמק מלראות אותו. מתי היה לנו התושבים אתר דינאמי שמייצג את העיר ואותנו כל כך יפה ואתה משתמש בו ומעדיף לראות דברים שוליים במקום את השינוי עצמו... חחח תחזור לטיפת חלב.
25/02/2012